Ejot aiz savām robežām

Var apceļot visu pasauli, bet īstais ceļojums ir sevī.

Savā ziņā mēs dzīvojam ar “kasti” uz galvas un redzam tikai tik, cik paši sev atļaujam, tik, cik ir komfortabli. Bet vai tiešām ir tik komfortabli, kā liekas?

Bērnībā viss bija jauns, viss bija piedzīvojums, bet pieaugot neviļus pamazām izveidojusies sava veida neredzama siena, kas palīdz “noturēt visu savās vietās”.

Ceļš no mājām uz darbu, 8 stundas darbā, ceļš no darba uz mājām, vakara seriāls un gulta: kombinācijas var būt dažādas, bet būtība nemainās pamazām viss tiek “iesūkts” mazajā caurspīdīgajā “kastē” un pielāgots tai.

Tā kā tur tāpat nav daudz vietas, lielākā daļa iespaidu nemaz netiek paņemti, bet gan atstāti “ārpusē”, jo, nedod, Dievs, kaut kas būtu jāmaina ierastajā kārtībā kārtībā, kas ir ilgstoši un rūpīgi veidota, lai būtu komfortabli, ērti. 

Ir labi, ja ir sava veida struktūra un harmonija, bet tikai tik lielā mērā, cik dvēsele var elpot tajā visā, jo dvēsele ir putns, kas radīts brīvībai, un būris, ko nesam virs saviem pleciem, nav tai piemērotas mājas.

Mums liekas, ka mēs zinām, un šī zināšana ir mūsu kastes siena, bet “zināšana” balstās uz iepriekšējo pieredzi un kā gan tu vari iepazīt ko jaunu, ja balsties uz veco?

Tāpēc ir labi dažreiz apmaldīties mežā, ir labi padzīvot kādā citā valstī, ja ir iespēja, ir labi nezināt un pieņemt to, ka nezini. Jo mūsos ir neizsīkstoša potenciālas enerģijas upe, kas alkst izpaust un piedzīvot sevi neskaitāmos veidos.

Tomēr šo pašu enerģiju mēs neviļus izmantojam, lai noturētu savas sienas.

Lai vai cik tālu tu ceļotu, kaste vienmēr brauc līdzi kā nevajadzīga bagāža… Ārējie apstākļi var motivēt mainīties, bet nepieciešams milzīgs un pacietīgs darbs ar sevi, lai daudzmaz skaidri sāktu redzēt to, kas ir tavā priekšā, un to, kas tev iekšā, nevis tās baiļu iedvestās “zināšanas” sienas, ko esi uzslējis visapkārt sev.

Novēlu visiem neapstāties pie savām robežām, nebaidīties sapņot un turpināt augt pāri savu uzstādīto iespēju robežām.

There is only one Perfect road,
And that road is ahead of you,
Always ahead of you.”

Sri Chinmoy

Autors : Gints Peleckis