Meditācijas nodarbības Jaunolainē

No 18. maija līdz 10. jūnijam ceturtdienās un sestdienās tiks novadīts 8 meditācijas nodarbību kurss Jaunolainē.

Norises vieta: 10 minūšu gājienā no Jaunolaines vilciena stacijas.

Norises laiks:
Ceturtdienas 18:30-20:00
Sestdienas 10:00-11:30

Uz dalību kursā jāpiesakās līdz kursa 2. nodarbībai (20. maijam). Pēc tās grupa skaitīsies nokomplektēta un tai pieteikties vairs nevarēs. Dalību jāpiesaka rakstot SMS ar savu vārdu un uzvārdu uz 26711148. Atbildē saņemsiet apstiprinājumu un precīzu nodarbību norises vietas adresi.
Kursu vadīs Kristīne – pirmsskolas skolotāja, kas brīvajā laikā nodarbojas ar tēju vākšanu un pirtniecību.
Dalība kursā ir bez maksas.

Kristīne par kursu:

Visi cilvēki kādā brīdī savā dzīvē sāk meklēt kaut ko, kas ir ārpus ikdienas steigas un sadzīviskajām problēmām – karjeras, izglītības, un visvisādiem mūsu dzīves vajadzību piepildīšanas lēmumiem. Ir labi, ka izejam šiem dzīves posmiem cauri. Šī pieredze mums dod iespēju apzināties, ka darbu, vajadzību un vēlmju vienmēr ir daudz, taču to piepildīšana paliekošu gandarījumu nesniedz. Mūsu iekšējā būtne sāk ilgoties pēc miera, labas sajūtas ikdienā, nesteidzības un ieklausīšanās sevī.

Lēnām ieelpot un izelpot, pavērot sevi un atkāpties no dzīves riteņa ir vienkārši – to var katrs. Taču bieži vienkāršākās lietas prasa vislielāko piepūli. Strādāt, ēst, iepirkties un veltīt nesamērīgi daudz laika mācībām liekas lietderīgi, taču uz mirkli apstāties un pabūt ar sevi šķiet velta laika šķiešana.

Ja mēs apzināti sākam meklēt mieru un piepildījumu sevī, tas nevis pazūd, bet gan pieaug mūsos un paliek noturīgāks. Šis miers piepilda un atklāj, ka bez pūlēm varam būt klātesoši šajā mirklī.

Par mūsu dzīves koka kvalitāti vislabāk liecina tā nestie augļi. Ja tajā aug stress, dusmas, neiecietība un šaubas, tad tos jāmet kompostkaudzē – šādi augļi dara pāri mūsu pašu veselībai un mēs noteikti nevēlētos tajos dalīties ar citiem. Taču, ja mūsu dzīves kokā aug miers, prieks un pašatdeve, tad mūsu dzīve var kļūt par dievišķu svētību priekš mums un mūsu līdzcilvēkiem. Ja mūsu dzīves kokā ir šādi augļi, tad pat vislielākajās dzīves grūtībās mēs spēsim sniegt pasaulei labāko kas mums ir.

Nodarbībās mēs būsim vienkārši un veiksim vienkāršas lietas:
• Lai nomierinātu fizisko ķermeni, elposim lēni un nepiespiesti.
• Lai prāta aktivitāte samazinātos un pietuvotos sirds izjūtai, mēs koncentrēsimies uz smalkākām izjūtām un īpašībām.
• Lai attīrītu prātu no negatīvām domām un noskaņotos uz savu iekšējo “es”, atkārtosim mantras un klausīsimies Šrī Činmoja komponēto meditatīvo mūziku, kas ar savu skanējumu atraisa skaidrākas izjūtas.
• Lai tuvotos iekšējam klusumam, izmēģināsim kādu no Šrī Činmoja piedāvātajiem sirds meditācijas vingrinājumiem.
• Pārrunāsim neizprotamo un pievērsīsim uzmanību tipiskākajām grūtībām, kas traucē noskaņoties uz ikdienas meditācijas praksi.

Vienmēr ar kaut ko jāsāk, un kaut ko sākt darīt priekš sevis un savas dziļākās būtības, nekad nav par vēlu.
Ja stikla glāzē ir dubļains ūdens, bet mēs tajā lejam dzidru ūdeni no avota, pēc brīža avota ūdens izspiedīs netīro ūdeni ārā un glāzē paliks tikai tīrais ūdens. Tieši tāpat, ja mēs sāksim sevī lūkoties pēc piepildījuma, tas pamazām aizpildīs mūsos esošo tukšumu. Galvenais ir nepadoties un it visā vērst uzmanību uz labo un gaišo 🙂