Kā uzlabot meditāciju?

Fragments tulkots no Šri Činmoja grāmatas “Dipti Nivas”

Jautājums: Kā lai uzlaboju savu meditāciju?

Šri Činmojs: Jūs varat uzlabot savu meditāciju, ik mirkli apzināti savas sirds dziļumos jūtot, ka tikai un vienīgi meditācija – dvēseliska meditācija – spēs dot jums prāta mieru. Arī jūtot, ka jūsu meditācijas spēku novērtēs un apbrīnos jums apkārt esošie cilvēki.

Jums jāzina, ka meditācija jums dāvās prieku. Jums jāapzinās, cik ļoti liela nozīme ir priekam. Ja patiešām jutīsiet, ka prieks ir ļoti svarīgs un nepieciešams jūsu dzīvē, tad darīsiet visu, kas ir jūsu spēkos, lai gūtu prieku. Jūs meditēsiet dvēseliski. Vien ar domām, ka jūs uzlabosiet savu meditāciju, to nebūs iespējams paveikt. Bet, ja zināt, ko varat saņemt meditācijā, ja zināt, ka jūsu meditācija dos jums milzīgu prieku, tad pilnīgi noteikti būsiet gatavs smagi strādāt gan iekšēji, gan ārēji, lai uzlabotu savu meditāciju. Viss, kas nepieciešams, lai uzlabotu savu meditāciju, ir apzināti un nepārtraukti centieni.

Teksts oriģinālvalodā pieejams šeit.

Copyright © Sri Chinmoy
Tulkojums latviešu valodā © Rīgas Šri Činmoja centrs. Visas tiesības aizsargātas. Neviena šīs publikācijas daļa nevar tikt reproducēta nekādā formā bez mājaslapas administratoru rakstiskas atļaujas.