Atbildes uz jautājumiem

Katram cilvēkam savā dzīvē ir svarīgi atbildēt uz diviem jautājumiem.

Kas es esmu?
Ko es gribu?

Turklāt svarīgāka ir nevis pati atbildes “zināšana”, bet gan nerimtīga jautājuma uzdošana, jo atbildes uz šiem jautājumiem nekad nebūs galējas un statiskas – mēs vienmēr esam plūsmā, maināmies, tādēļ mainās arī tas, kā mēs sevi redzam un ko gribam.

Atbildes uz šiem jautājumiem nebūs vārdi, bet gan pieredze. Jo vārdi ir prāta centieni noturēt realitāti vienā vietā un brīdī, savukārt realitāte dzīvo ārpus laika un telpas.

Kas es esmu?

Lai kā censtos, mēs nevaram sevi redzēt pilnībā objektīvi, jo skatāmies no ierobežotas perspektīvas. Mēs esam ierobežoti savā mazajā pašu radītajā priekšstatu pasaulē, un caur šo prizmu veidojas mūsu uztvere.

Lai ieraudzītu sevi un pasauli ap sevi pilnīgākā veidā, ir jāspēj arvien vairāk atlaist un atbrīvoties no ierobežotības žogiem, ko paši ap sevi esam sacēluši.

Ceļš pie sevis ir pastāvīgs ceļojums, un šī ceļojuma kompass ir jautājums “ko es gribu?”. Jo mēs katrs esam nākuši šajā pasaulē, lai paveiktu kaut ko unikālu un neatkārtojamu.

Savā būtībā mēs esam vienoti ar Visumu. Visums elpo caur mums, un šo elpu sauc Mīlestība. Tas arī ir tas, kas mēs esam savā dziļākajā būtībā.

Šeit uz zemes mēs dzīvojam, lai iepazītu savu būtību un ļautu tai izpausties. Katrā no mums Visuma elpa izpaužas neatkārtojamā veidā: mums katram patīk darīt dažādas lietas. Tāpat kā daudzas upes, kas katra atrod savu ceļu pie okeāna, arī mēs atrodam savu Mīlestību, darot lietas, kas mums dod prieku.

Ir jābūt atkal un atkal gatavam uzdot sev jautājumu, jo dziļāko atbildi mūsos aizklāj daudzu priekšstatu slāņi.

Kas es esmu?
Ko es gribu?

Katram no mums ir unikāls veids, kā iepazīt un izpaust To. Katrā no mums šī upe plūst savā veidā. Dažreiz ir vieglāk sākt ar jautājumu “kas es esmu?”.

Saskaroties ar Nemirstības elpu sevī, mūsu iekšējā upe atmostas un atrod savu ceļu.

Dažreiz ir vieglāk sākt ar jautājumu “ko es gribu?”.

Paļaujoties uz upes plūsmu, mēs nonākam lielākā saskaņā ar Mūžības elpu sevī.

Mēs esam šeit, lai būtu Visuma Mīlestības elpas nesēji: katrs savā unikālajā ceļā atpakaļ pie Okeāna.

Autors: Gints Peleckis