Iecietība vai vienotība?

Fragments ņemts no Šri Činmoja grāmatas “Laimes pavedieni”.

Pacietība ir nepieciešama vienmēr. Bet mums jāspēj atšķirt pacietību no iecietības. Reizēm mums šķiet, ka piekāpīga iecietība ir pacietība, bet tas nav pareizi. Mēs esam iecietīgi tikai tāpēc, ka mums šķiet, ka nav citas iespējas, bet šī iecietība nemaz nav pacietība. Nē, patiesa pacietība ir vieda. Patiesa pacietība ir vienotība. Patiesa pacietība gaidīs mūžību, līdz cilvēks progresēs. Bet, ja tā būs tikai iecietība, kas centīsies ieņemt pacietības lomu, tad nebūs patiesa gandarījuma.

Ja kādam nepieciešams vairāk laipnības un maiguma, jums jābūt gataviem to sniegt šim cilvēkam nevis atbilstoši tam, ko viņš ir pelnījis, bet gan atbilstoši jūsu sirds cēlumam. Ja kāds izturas nejauki pret jums vai arī nepalīdz jums darbā, jums jāpieņem šis izaicinājums un jākļūst īpaši jaukam, īpaši laipnam un īpaši mīļam, lai varētu izcelt šī cilvēka labās īpašības. Jums jādarbojas dievišķā veidā un jācenšas iekarot šo cilvēku ar pacietību, rūpēm un mīlestību.

Pilnība nāk lēnām
un priecīgi uzkavējas
vienā istabā ar
pacietību.1

_____________
1 –
78. lpp

Text Copyright © The Sri Chinmoy Centre 2010
Translation copyright © 2011
© Apgāds “Jumava”, izdevums latviešu valodā
© Lelde Rozīte, tulkojums latviešu valodā
Visas tiesības aizsargātas. Neviena šīs publikācijas daļa nevar tikt reproducēta nekādā formā bez mājaslapas administratoru rakstiskas atļaujas.